Saturday, June 3, 2017

neskowin 2017

ugyan masfel honap kesessel, de itt vanak vegre a kepek az oceanpart latogatasrol. husvet volt, ezert van a sorozat vegen az elrejtett "tojasvadaszat".







a szokasos kep arrol, hogy Joe olvas a gyerekeknek. ez alkalommal a nagyon fura, es megkerulhetetlenul fontos Maurice Sendak konyvet, "Ahol a vadak varnak".  en a mai napig nem tudok ra csomot kotni, de ahogy latszik Eszmet is meglepte igy elsore.


eddig ezt a ronkont meg sosem lattuk, pedig gondolom mar akar evszazadok ota is lehet, hogy ott van a szikla mellett megkovulve.






 a husveti tojasvadaszat.




3 comments:

  1. Eloszor is, fantasztikusan szep ez a hely. Olyan jo, hogy az oceanpart kozel van (mennyire is van toletek?) - azert remelem, mi is fogunk meg ilyen videken (is) elni. Most legalabb toparton elunk, ez is haladas.
    Eloszor neztem a kepeket, utana az irast, es pont megakadt a szemem a Where the wild things are-on es Eszme arcan. En evekkel ezelott olvastam ezt a konyvet, kivancsisagbol. Nagyon furanak tunt. Ez a cikk(ingyen letoltheto) sokat segitett a megerteseben es nagyon erdekes dolgokat ir a kotelesseg-felelosseg, szabadsag-fuggetlenedes-szocializacio temakoreben, ami vegig fut a mesen. Elvileg amugy ez tenyleg a 3-4 eves korosztalynak szol. OliTeonak is majd tervezem beszerezni vagy legalabbis kikolcsonozni kesobb:). Amugy erdekes, hogy neha az igen bizarr mesek milyen mely hatast keltenek a gyerekekben. Minden kisgyerek, akivel otthon talalkoztam, imadta a Graffalot, es OliTeo is nagyon szereti (bar neha fel tole).

    ReplyDelete
  2. https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=375260

    Csak a linket nem adtam meg:)

    ReplyDelete
  3. az a hotel es part mindossze ket-ketesfel orara van tolunk. szoval azert nagyon meg kell tervezni amikor megyunk, ezert sem sikerul csak evi egyszer altalaban.

    nekem is nagyon fura volt a konyv, de ahogy a cikk (mar az absztraktban is) mutatja, borzasztoan szofisztikalt dinamika munkal a felszin alatt. viszont nem hinnem, hogy ezzel a cellal, vagy strukturaval a fejeben irta volna Sendak, egyszeruen csak raerzett a gyerekek belso vilagara, fejlodes folyamatara nagyon precizen. a filmet is szuperul megcsinaltak szerintem, az meg hogy James Gandolfini jatszotta Gruffalot, az nekem nagyon bejott.

    Julien egyebkent imad stompolni meg rompolni, ahogy a vadak is.

    ReplyDelete