Saturday, October 29, 2016

az utobbi honapokban sok

minden tortent. ideje visszaternem a normalis, alkalomszeru blogolashoz.

- itt voltak szuleim szeptemberben. nagyszeru volt, mindenki jol erezte magat, foleg Eszmé, aki borzasztoan elvezte hogy a nagyszulok keznel voltak. epitettunk egy fedett hatso teraszt (errol bovebben majd kesobb), elmentunk az oceanhoz (obligat), Eszmé tanult egy csomo uj szot magyarul, illetve neha forditgatott a nagyszuloknek, vagy ket nyelven tolta a mondokajat. ez alatt olyanokat ertek, hogy "guy, pasi", "blue, kek", stb. mondott olyat is, hogy "papa, guy" (papagaj), amin nagyokat nevettunk.

- Chrsityanne hetente negyszer 6 orat jar dolgozni. a munkahelyet nagyon szereti, a stressz minimalis, a kollegak segitokeszek es jobbara felnott modjara viselkednek, es a fizetes is rendben ban. Portland egyik legnagyobb nevu babaasszonyanak igazgatja a bizniszet es vezeti a napi adminisztrativ klinikai ugyeit. jol osszeallnak a dolgok.

- en sokat dolgozok, ami neha elegge stresszes tud lenni. a harom munkatarsambol egyre szamithatok csak igazan, ez pedig a fonokom. a masik ketto vagy nemtorodomsegbol, vagy hozza nem ertesbol tobb munkat hagy maga utan, mint amennyit elvegez. es ez jol meglatszik a terhelesemen.

- kozben csinalom a Decision Modeling kurzust, ami elegge megnyuz. tanultunk mar linearis programozast, halozat modeleket, tobbszoros linearis regressziot R-ben (statisztikai programnyelv, nehanyan tudjatok milyen nehez ez), most meg valoszinuesgszamitast, illetve dontes elmeletet. szinte nevetsegesen nehez, heti 8-12 orat kell keszulnom ra. de egyelore jol megy.

- jo hir viszont kaptam a munkahelyemtol egy vadonat uj MacBook Pro-t, amit nyugodtan haza hordozhatok, itthon tudok vele Photoshoppozni, kodot irni vagy az Excel szimulacios hazi feladatra keszulni, es ez nagy megkonnyebbules.

- illetve beneveztem egy fotoversenyre ket keppel. ugyan csak alkalomadtan fotozgatok, de nem art belejonni az ilyen gyakorlatba.


5 comments:

  1. Apropo, alkalomszeru blogolas. Az elnoki kampanyrol, a hangulatrol, szavazasrol majd irj egyet! Tokre erdekel, es lazban tart, nehogy Trump nyerjen...

    ReplyDelete
  2. Koszi Zsofi,
    Fogok majd irni rola valamikor. Mar ezerszer akartam de olyan sok lenne vele a mondanivalo, hogy az elso leutes elott foladom inkabb. Amugy a hangulatot szomorusag es kiabrandultsag jellemzi szerintem. Giant Douche or Turd Sandwich. Itt, Portlandben, aminel kekebb varos nem sok van, szinte sehol sem latni Hillary-t elteto tablakat, matricakat, kalapokat, cimkekete, stb. Egyszeruen ciki ha valaki kiteszi, mert mindenki tudja, hogy Hillary a legrosszabb demokrata jelolt akivel eloallhatott a part.

    ReplyDelete
  3. Hillaryval rengeteg baj van:
    - nem kepes nem hazudni.
    - egyertelmuen kozvelemeny, poll koveto jelolt, nem olyan szemely akinek sajat idealjai vannak, hanem eppen amerre a szel fuj.
    - az emberek bizalmat keptelen elnyerni, vagy kierdemelni.
    - a nagy politikai dinasztiak tipikus jeloltje.
    - ha nem is teljesen elcsaltak neki az elovalasztast, de legalabb is a media, az establishment a demokratak ugy altalaban a zsebeben voltak es meglejtettek neki a palyat jo nagy szogben Bernie ellen.
    - siman egy ujabb haboruba fogja vinni az USA-t.
    - egyertelmuen Wall Street Demokrata, azt a latszatot probalja kelteni, hogy erti az amerikai nepet, de igazabol csak a legfelso 10% (az ugynevezett "professional class") az akiket tenylegesen kiszolgal.


    Kati, nezted te a House of Cards-ot? oda lenyegeben az Underwood csapat helyebe siman belekepzelheted a Clinton csapatot. machiavellianus, hatalom manias, vegtelenul manipulativ hazaspar. nem csoda, hogy kb annyira utaljak ot is mint Trumpot. amiota merik a nepszerusegi indexet, ezek ketten kaparjak a godor aljat. nagyon kiabrandito, hogy a demokratak, lenyegeben egy republikanus light jeloltet allitottak ki, aki annyira gyenge, hogy egy 74 eves ateista szocialdemokrata meg tudta szorongatni, most meg Trump ellen is alig allja a sarat, akit most nem fogok itt karakterizalni.

    ReplyDelete