Sunday, August 16, 2015

egy evesen (szamokban)


0.
semmi, de semmi TV-t, videot, szamitogepet, mas digitalis kutyut nem mutatunk neki, es pompasan mennek a dolgok. sokan ketelkedtek ebben, de ugy nez ki nagyon jol megy a gyerekneveles igy is. az egyetlen kivetel az, amikor a nagyszulokkel skypolunk.
a cumira is kb ennyi jutott. semmi.

1.
ha egyetlen dolog van amire mutatnom kell, hogy enelkul nem ment volna ilyen flottul az elso ev, akkor az az ERGO babhordozo.


2.
a gyermek eddig csak ketszer volt beteg. pedig nagyon sok idot tolt mas gyerekekkel, koztuk olyanokkal, mint pl a szomszed Dimitri es Katherine, akik sokszor betegek.

3.
tovabbra is mind a harman egyutt alszunk. szerintem ez nagyban hozzajarult a (eddig legalabbis) sikeres gyerekneveleshez. nyilvan pszichesen ez a komfort, kozelseg, egyenloseg sokat szamit. tul ezen pedig szuperek a reggelek, amikor van idonk arra, hogy kicsit mokazzunk felkeles elott. az is nagyon aranyos, amikor Eszmé rafekszik az en parnamra vagy atkarolja a az alkaromat es ugy alszik.
aztan persze ott van az is amikor mi csak ugy gornyedunk es probalunk kenyelmes poziciot talalni az agyon, mert a gyerek atloban fekszik a matrac kozepen, szetvetett karokkal. ha Rudi kanapediszno, akkor Eszmé matracdiszno.

4.
Christyanne negy napot dolgozik hetente. Eszmé ket napot velem van, egyet a szomszed Chrisinaval, egyet meg a Joeval es Suzyval. igy megy ez harom honapos kora ota.

5.
ot gyermek szuletett a tavoli baratainknal ez alatt az egy ev alatt. rajuk, es persze sokan masokra is gondolunk akkor, amikor azt sajnaljuk hogy ilyen messze vagyunk. Cooper Balazs Ivan James, Savai Matuska Jonas, Kovacs Oliver Teo, Janossy Vili es Kovacs Heeger Armin Zoltan. emost mar csak az a kerdes, ki lesz a kovetkezo, esetleg, ki fog duplazni.

6.
hat foga van a gyermeknek. az elso kettot megszenvedtuk, de a tobbi hiszti es siras nelkul jon. a takony azert persze folyik.

7.
este hetkor kezdjuk a lefektetesi rutint. husz perc furdes, fel ora kutyasetaltatas, aztan tizenot-husz perc ringatas es mar alszik is a gyermek. a rutin nagy ur.

8.
nyolc masik kolyok van az utcan, akiket Eszmé nagyon szeret. ok a Razzie Cool Kids. Sofi, Rowland, Syla, Rory, Ripley, Dimitri, Asa, Kathrine


9.
a nagyi kilenc hetet toltott Eszmével az elso evben.

10.
tiz fajta gyumolcsot szeretett meg a gyermek eddig. sargaszilvat, avokadot, gorogdinnyet, szedret, kekafonyat, malnat, epret, almat, kortet es a fekete foldiszedret. aztan lehet az is hogy tevedek es ennel tobbet.

No comments:

Post a Comment