Tuesday, September 2, 2014

kezdek magamra ismerni

eloszor azt vettuk eszre, hogy a haja ugyanolyan iranyokba novekszik, mint az enyem. a hosszu szempillak is adottak. a fuleink es a labaink szinte identikusak. van ket arcgodrocskeje is, ahogy nekem - Christyanne szerint ugyanolyan lesz mosolyunk. a bal labfejen a masodik labujja hosszabb mint a nagylabujja, akarcsak nalam.

ezen felul Eszmének kifejezetten gyors az anyagcsereje, azaz sokat eszik, es azonmod emeszti is. ugy tunik, o is meg fogja kapni, ahogy en is egesz eletemben, hogy "eszel -e rendesen? miert vagy ilyen sovany?"

...es a szemoldokunket is ugyanugy rancoljuk, mikozben felmerjuk a helyzetet.


az igazi meglepetes viszont az volt, hogy a pici lanyunk rendes konnyeket sir az elso naptol kezdve. jellemzoen honapok (valahol ketto es ot kozott) kellenek ahhoz, hogy az ujszulott elkezdjen konnyezni, addig csak sir es jajveszekel, de konnyetcseppet nem ejt. egyszeruen azert mert meg nincsenek kiepulve a konnycsatornai.
valamiert Eszmével nem ez a helyzet, o mar most ripityara tudja torni a szivunket a konnyeivel.

4 comments:

  1. Csak síráskor könnyezik, vagy spontán is szokott?

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Akkor valószínűleg nincs gond, te tudjatok róla, hogy a könnycsatorna elzáródás (ill. meg nem nyílás) elég gyakori kisbabáknál. Többnyire pár hetes, hónapos korra magától megnyílik, ritkán igényel orvosi beavatkozást.

      Delete