Wednesday, October 16, 2013

esemenydus szuletesnap helyett

iden csak magunk voltunk. semmi kulonoset nem terveztunk, mindossze annyit, hogy meglatogatjuk Edward szuleit. masfel napra mentunk, egeszen kellemes kis kiruccanas volt, sokat beszelgettunk rola, megmutattuk nekik a St. Johns-i megemlekezesrol keszult egyoras filmet. ott kb szazotvenen voltunk jelen. egy hotelban aulajaban zajlott ez, volt musor, amiben heten, Edward legkozelebbi baratai beszeltek. az egyik en voltam, sot Rudi is velem volt, ugyanis a hotel managerei beengedtek ot is.
amirol a dvd nem szolhatott az az ezt koveto nagy vacsora es ejfelig ivas Edward kedvenc kocsmajaban, a Leisureben (itt vezette kedd estenkent a trivia vetelkedoket). errol csak meselni tudtunk a szuloknek, szamukra ez a vilag olyan tavoli, hogy most mar vegul is megismerhetetlen. 350 kilometerre az otthonuktol, ami egy elegge konzervativ, szuklatokoru, intolerans hely. kicsit aggodtunk is amiatt hogyan fogjak venni azt hogy ezen a megemlekezesen teljesen termeszetes volt hogy Edward homoszexualitasarol is beszeltunk, hiszen ez volt az enjenek az egyik leginkabb meghatarozo oldala. a masik meg a hatalmas, lexikalis tudasa. megint masik meg a mesteri vendeglato, a mindig jo tanacsokat ado, a mindenbol viccet csinalo, a mindenkit tenyleg megolelo nagymedve mivolta. egy szo mint szaz, Edward sokkal tobb volt, mint amit otthon magabol latni engedett. nekunk azt mondta mindig is, hogy a szulei tisztaban vannak vele hogy meleg, de az anyjaval sosem beszeltek errol. biztos vagyok benne, hogy jo volt nekik latni, mennyi embernek, milyen sokat jelentett a fiuk. illetve talan azt is hogy milyen teljes ember volt.

amiert megis kulonleges volt ez a kirandulas (eltekintve attol hogy Christyanne 700 kilometert vezetett) arrol kepeket is csinaltam. csaladi emlekhelykent Edward szulei hat meretes oszlopot allitanak fol egy korben a a to mellett a kabinnal. abbol ketto az oveke, harom a gyerekeike, illetve egy az egyik unokae. ok negyen mar mind meghaltak, csak a szulok elnek. az elso termeszetesen Edwarde volt.











ugyan ezt nem latni, de en foldeltem be az oszlopot (persze ehhez le kellett tennem a fenykepezogepet, meg a pohar whiskyt). amit szinten csak alig latni, az az hogy Lee, Edward apja a traktoron, egy felig elszivott cigarettat dobott be a godorbe, az oszlop labahoz (3. kep). en ezt nagyon helyenvalonak talaltam, hiszen Edward is elszivott napi egy dobozzal.

and now he is going out with a smoke.

No comments:

Post a Comment