Monday, August 19, 2013

ok itt Edward szulei


a kabin teraszan ulnek eppen es bucsuznak ruditol. ugyanis Rudi most mar a mi kutyank.

Edward halala augusztus masodikan, penteken tortent. ahogy megtudtuk, mind elindultunk a kedvenc kocsmaja fele, kb harmincan jottunk ossze. eleg kemenyen lereszegedett mindenki. 



a masnap elegge szar volt, en meg mindig sokkban es tagadasban voltam, christyanne meg sirt egesz nap. viszont beszeltunk edward szuleivel es megegyeztunk hogy par napon belul meglatogatjuk oket a kabinnal, illetve elhozzuk toluk Rudit, mert nekik nincsen energiajuk egy ilyen ilyen rettenetesen nagy mozgasigenyu kutyat tartani mar.
Rudi szamunkra is problemas kutya. nekunk sincs se idonk, se energiank. az hagyjan, ha nalunk lesz, at kell alakitani kertet, fel kell huzni egy rendes keritest, setaltatni, futtatni kell, ha lehet rendszerszeruen. de a mi meg neccesebb, az az hogy Noah barmikor felbukkanhat ez elviheti magaval a kutyat. mi tagadas, ez a legnagyobb felelmunk, hiszen mint tudjatok o nem beszamithato. masfel eve alig tudunk rola valamit, de azert neha hallunk ezt azt (hogy most eppen hajlektalan, hogy most eppen elvonora jar, hogy most ujbol drogozik, hogy kozben persze zenel es csajozik). meg azert meg is tudom nezni a facebook oldalat. hat azon ilyen kepek vannak:



szoval tul azon, hogy a kutyat ki kell ismernunk, hogy at kell miatt alakitanunk a haz kornyeket, es az eletunket, hogy nem tudjuk milyen lesz bogi es rudi viszonya, hogy nem tudjuk milyen lesz a szomszed gyerekek es rudi viszonya, meg azon is paraznunk kell hogy noah felbukkan egyszer es ellopja rudit.
megha ezek nem is a legjobb kilatasok, az biztos volt az elso perctol kezdve hogy muszaj elhoznunk Edward szuleitol Ruditol, mert nekik ez most nem fog menni. illetve Edward engem kert meg tobbszor is, hogy ha vele barmi tortenne, akkor viseljem gondjat Rudinak.

vasarnapra szerveztunk egy gyasznapot. lenyegeben virrasztast. aznap deltol ejfelig voltak nalunk baratok, ismerosok, sutottunk, foztunk, ittunk, tuzet raktunk, gulyast keszitettunk, zenet hallgattunk, gyaszoltunk es sirtunk. neha megprobaltunk vigasztalni egymast de ez nem nagyon ment. van aki jobban, van aki rosszabbul viselte. mindenesetre egy szep nap volt, megadtuk a modjat.

masnap indultunk a kabinhoz harman. Beth, Christyanne es en. Beth, aki szinten maganyos farkas itt, ahogy mi is, szinten a batyjat veszitette el Edwarddal. Beth, akirol mar beszeltem neha, de kepet es hatterinfot nem tehettem fol rola eddig. ez most megvaltozott, ugyanis Beth coming outolt. amolyan igazi irish bulldyke o, azaz durva macso kinezetu leszbikus, ir felmenokkel, azaz nagypias, es nagyszaju. ezt eddig mindenki tudta, azt viszont eddig csak nehanyunkkal osztotta meg hogy o transgender, azaz fiubol lett lany. a tarsadalom egyik legkevesbe elfogadott retegebe tartozik. rosszabb a helyzete a buziknal, a leszbikusoknal, a ciganyoknal (akik itt mondjuk a mexikoiak), stb. ha errol egy kicsit akar valaki olvasni, megteheti: ez itt beth coming out levele a vilag fele. eros, lenyegretoro, oszinte es kimeletlen iras.
Beth amint mondtam, egyedul van teljesen. a csaladjatol meg sokkal durvabban elvagva mint mi, ugyanis kitagadtak. egyebkent o dolgozik az intelnel az open source technology centerben, embedded linux rendszerekkel. azaz geek a javabol, level X+10 a kobon. emlitettem mar korabban hogy fegyvereket gyujt es epit (o az aki otthon AK-47-eseket heggeszt ossze, illetve neki kellett egyszer magyar ijj felol erdeklodnom). ez most nem fontos igazan, de gondoltam jobban bemutatom ot, hogy erstestek miert harman mentunk. mivel o teljesen egyedul van, Edward volt megjelolve Beth adataiban, mint a legkozelebbi hozzatartozo, akit veszhelyzet eseten hivni kell. itt minden munkahelyen eloiras, hogy legyen egy ilyen nev, telefonszam az adatlapodon. lehet nem hangzik igy annak, de azert elegge komoly dolog ez. most Edward halalaval, mi kerulunk fol arra a lapra, Christyanne es en. 
(mellesleg Beth volt az aki anno elhozta Rudit Noahtol kb ket eve, amikor a helyzet kritikussa valt a kutya szamara, de Noah nem torodott vele)

amikor megerkeztunk Edward edesapja es Rudi, illetve egy masik kutya mar ott volt, le is ultunk beszelni es sorozni azonnal. megjegyzem Edward szuleinek meg ket kutyaja van ezen kivul, es mindet Edwardtol nyultak le. megvartak mig a fiuk kivaloan megneveli a kutyakat, aztan kicsit kolcsonkertek oket, kicsit felhizlaltak oket, kicsit elfelejtettek visszaadni oket. ha rudi hasonloan kistermetu lenne, mint ez a masik harom (Fred, Will, Gabe), akkor biztos megtartottak volna, de nem ez volt a helyzet.

sokat beszeltunk. az oreg sztorizott, illetve Bethhel puskakrol, pisztolyokrol dumaltak egesz nap. azt mondta, szolitsuk ot Dadnek, azaz Apunak. ez kemeny volt, de ha valaki nyolcanket eves, az mar kerhet barmit. a felesege aki kicsit kesobb erkezett, szinten azt mondta, szolitsuk Momnak, azaz Anyunak. azt hiszem Edward beszelt otthon rolunk eleget ahhoz hogy ok is tisztan lassak, neki mi voltunk Portlandban a kozvetlen csaladja. most pedig hogy o elment, es a szuloknek ugy kenyelmes, ha van valaki igy szolitja oket, hat az legyen. (erdekes anno ot evvel ezelott Christyanne nagyapjat is nagyapanak szolitottam az o keresere azonnal). eddig azert nem talalkoztunk veluk (eltekintve Christyannetol, aki egyszer eltoltott egy kartyazos iszogatos estet Apuval es Edwarddal a kabinban), mert nagyon messze laknak ok tolunk. Washington allam keleti reszen. toluk a kabin ket es fel orara van delnyugatra. tolunk meg harom orara keletre. Edward utazott a ket hely kozott havonta, kethavonta, es sokat meselt roluk, ezert nekunk is olyan volt ez a ket nap mintha regi ismerosokkel toltottuk volna.

ezeket a napokat sztorizassal es szervezkedessel toltottuk. sokat telefonaltunk es sokat kutattuk mik lehetnek Edward utolso kivansagai, hol van az eletbiztositasa, mikent szeretne ha a szertartas tartanank neki. sajnos nem jutottunk messzire, igy a sajat kezunkbe kellett venni az iranyitast. lesz egy megemlekezes Kennewickben, ahonnan o szarmazik a csaladnak es a regi baratoknak, illetve lesz egy Portlandben, ahol az elmult 12 evet toltotte es egy teljesen mas csaladi, barati kore van.

aztan fogtuk magunkat es Rudit, es hazajottunk. nem volt konnyu ez a bucsuzas sem.


Rudi nalunk is eloszor Edwardot kereste. kicsit nehezen de azt hiszem mostanra mar valamennyire tullendult rajta. nem egy tul okos kutya, de hat a boxerek ilyenek. az egesz univerzumuk a labda vagy a faag korul forog. lehet hogy ez most igy egy kicsit egyszerubb. amikor otthon vagyunk mindig izeg mozog korulottunk, amikor meg nem, valoszinuleg Edwardot varja. eleg szar lehet, de mast nem tudunk tenni, mint hogy a legjobbunkat adjuk neki.




2 comments:

  1. egyebkent, hogy most hol tart noah, azt ezen a linken lathatjatok. nemreg megtudtuk. zarkaban van, alneven, azzal a szemelyiseggel aminek kepzeli magat.
    http://www.mcso.us/PAID/Home/Booking/1272110

    ReplyDelete
  2. You re in point of fact a just right webmaster. The website loading speed is amazing. It kind of feels that you're doing any distinctive trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have done a fantastic activity on this subject! Timeshare Exit

    ReplyDelete