Sunday, April 11, 2021

nagyon buszke

vagyok a gyerekekre. kivaloan kovetik a szabalyokat es a korlatozasokat. peldaul a maszkkal szerintem meg nalam is szabalytartobbak. az hagyjan, Lenka neha igyekszik osszeegyeztetni a mintakat:



amiota Remyek elkoltoztek, csak a sajat buborekunk volt egy jo ideig. lenyegeben ot honapon keresztul volt ez ami alatt senkivel sem kozoskodtunk. azaz nem jott senki sem a hazba, nem vettuk le senkivel sem a maszkot. ez az utobbi hetekben valtozott, ugyanis osszebuborekoztunk a szomszedokkal ket honap baratkozas utan. ok be vannak oltva teljesen (a ket felnott), nalunk Christyanna van felig beoltva (szerdan kapja a kovetkezo oltast), en meg varom a soromat. elvileg most mar barmikor johet az email,  hogy mehetek szuratni. varom nagyon, de nem erzem siettetve a dolgot, hiszen en teljes izolacioban, otthonrol dolgozok. nem kozoskodok a szomszedokon kivul senkivel, es boltba is csak neha jarok, termeszetesen maszkban, mashogy be sem engednenek :)

de vissza a gyerekekhez. abban is nagy bajnokok, hogy milyen jol birjak, hogy sehol mashol nem voltak az utobbi EGY EVBEN, csak a mi hazunkban es a buborek csalad hazaban. se boltban, se etteremben, se tomeges strandon, se tomeges jatoszteren, se tomeges parkban. neha, amikor eleg koran keltunk (reggel 7), akkor azrt kirandultunka termeszetben, de ugy hogy 10 korul mar tudjunk is haza indulni, hiszen akkor erkezik a tomeg altalaban, 
azert is tartom bennuk ezt nagyra, mert hat nekik ugye ez mar az eletuk 1/4-e (Lenke), vagy 1/6-a (Eszme), es zokszo nelkul szot fogadtak. nyilvan nehez volt az elejen, de mostanra termeszetes lett. 

persze ez nehez is volt ez az ev. hiszen Eszme otthonrol "jart"  iskolaba egy even keresztul. szemetul nehez volt ez sokszor. tanulni probalni, mikozben Lenke kiszoritva erzi magat a figyelembol. Christyannenak  allandoan zsonglorkodnie kellett a kettejuk kozott, hogy ne menjen tonkre a oktatasi lehetoseg, es Lenke se bukjon ki teljesen. neha viszont Lenke foladta es egyszeruen kidolt, mint peldaul ezen a kepen. (az ott Eszme elozo "iroasztala"...)


aztan ott van az hogy ahogy az nagyon leszukult a barati koruk. csak az udvarban jatszanak a kis pajtasaikkal, akik atjonnek maszkban, szulokkel, akik sasszemmel figyeltek, hogy a gyerekek betartjak a biztonsagos jatekot. de az az utobbi honapokban sokat haladt elore. ma peldaul Katie Hersey jott at. o az, aki az elozo hazunknal a szembeszomszed volt. Eszme egyik legjobb baratnoje. o is nagyon gyakorlott mar a maszk viselesben, az erintes mentes jatekban. olyannyira megbizunk bennuk, hogy mig ok harman (Katie, Eszme es Lenke) a hatso kertben jatszottak, mig mi az elso kertben dolgoztunk. 

(zaraskent itt van meg egy kep az ordogi gyerekrol)

No comments:

Post a Comment