Tuesday, February 18, 2020

fel eves munkam termeke

az az A3-s papir, ott kozepen. es nagyon buszke vagyok ra.




juliusban kaptuk a feladatot hogy a Top10-Q mintajara, hozzunk letre egy Top10-D forumot. A "Q" Quality-t, azaz minoseget jelent, a "D" pedig Development, azaz fejlesztes. roviden arrol van szo, hogy a Q meeting, amit en igazgatok, es ahol a szeriagyartas legkritikusabb problemaival foglalkozunk (azaz olyan meghibasodasokkal, amik mar az utakon fordulnak elo) az utobbi egy-masfel evben nagyon jo minosegu munkat produkalt, es az itt tanultakat athelyezzuk a fejlesztesi teruletre is. igy akkor fogjuk meg minosegi problemakat, mielott meg az utakra kerulhetne a kesz teherauto.



igy hat az utobbi fel evben letrehoztam egy jol mukodo az egesz mernok osztalyra kiterjedo igazgatoi forumot, ahol a menedzserek szamolnak be arrol hogyan es milyen hataradiro oldjak meg azokat a teszt elbukasokat, amilyeket a teszmernokeink a legfontosabbnak itelnek meg. szeptemberben kezdtunk es mostanra a vezerigazgatosag csutortoki koradelutanjait az en meetingjeim teszik ki. az egyik heten Top10-Q, a masik heten Top10-D.



es most mar teljesen egyertelmu, hogy a munkammal sikerult hozzajarulnom a ceg sikerehez. ez a fal ugyanis az ahol az ~1000 fos mernok osztaly fejesei publikaljak es vitatjak meg az osztaly sikeressegenek a merteket. a papir, ott a kep kozepen egy KPI, (Key Performance Indicator, azaz Kulcsfontossagu Teljesitmeny Mutato), amin az szerepel, hogyan alakul az emlitett teszt elbukasok szama honaprol honapra, tartjuk -e magunkat a kituzott  celokhoz. miutan kituztem a falra, jol esoen, sot kifejezetten buszken gyonyorkodtem benne egy kicsit.

No comments:

Post a Comment